Grădiniță nouă la Glingeni

În sfârşit, în casă nouă. Picii şi educatorii din satul Glingeni, raionul Şoldăneşti, au trecut în grădiniţa nouă. Părinţii sunt încântaţi de noile condiţii. Aici, e mai mult spaţiu şi e mai luminos.

Vechea clădire în care funcţiona grădiniţa de copii din Glingeni era mică şi neîncăpătoare. Administraţia publică locală a decis transferarea instituţiei în cadrul gimnaziului din localitate. Prin intermediul unui proiect european, pentru reconstrucţia grădiniţei de copii au fost investite 400 mii de lei. Lucrările de reparaţie au durat câteva luni.

Preşcolarii au observat imediat schimbările. Acum, ei nu mai trebuie să stea îmbulziţi. Aşa cum aici ferestrele sunt mari, copiii nu vor sta toată ziua cu lumina electrică aprinsă.

Şi părinţii au rămas impresionaţi de condiţiile din grădiniţă. Pe lângă faptul că aici sunt mai multe odăi, în interiorul clădirii este şi veceu şi copiii nu vor mai alerga afară.

După ce primarul localităţii le-a înmânat cheia fermecată, participanţii la eveniment au participat la slujba de sfinţire a localului.

La primărie, am fost informaţi că instituţia preşcolară din Glinjeni este frecventată de 35 de copii. Formarea a încă unei grupe ar spori numărul acestora. Actualmente, doar fiecare al doilea copil are norocul să meargă la grădiniţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *