Cu mâinile și picioarele amputate

Fără mâini şi fără picioare a rămas un bărbat în vârstă de 56 de ani din satul Cobâlea, raionul Şoldăneşti. Potrivit medicilor, acesta a fost internat în spitalul raional cu degerături de gradul patru.
Reieşind din situaţia creată, pentru a-i salva viaţa acestuia, medicii s-au văzut nevoiţi să-i amputeze mâinele şi picioarele îngheţate.
De fapt, temperaturile joase de la începutul anului curent au adus mari nenorociri mai multor locuitori din raion. Tot din cauză că a degerat, un cetăţean de 46 de ani, originar din satul Pohoarna, a rămas fără degetele de la un picior.
Mariana Gorgos,şefa secţiei chirurgie a spitalului raional ne-a spus că pacienţii au fost aduşi în stare gravă. În ambele cazuri, aceştia au îngheţat după ce ar fi consumat abuziv alcool şi ar fi adormit. Actualmente bărbaţii sunt sub supravegherea medicilor.
La spital am fost informaţi că, de la începutul anului curent, în secţia chirurgie Şoldăneşti au fost internaţi 5 bărbaţi cu hipotermie. Unul dintre aceştia a decedat, iar doi au rămas invalizi pe viaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.