Parazitismul social ori businessul mic și mijlociu, la Șoldănești

Redacţia săptămânalului CUVÂNTUL, cu susținerea administraţiei raionului, a organizat pe 29 ianuarie la Șoldănești dezbateri publice la tema: “Dreptul la muncă: garanţii, situaţii, soluții”. Anunțul despre această acțiune a fost publicat în CUVÂNTUL și pe site-ul cuvintul.md cu o săptămână înainte, cititorii fiind invitați să participe, inclusiv cu sesizări, propuneri, soluții.

În sală la dezbateri au participat: Elena Zgurean, șefa Secției Ocuparea Forței de Muncă Șoldănești, Galina Nani, șefa Secției Economie a Consiliului Raional, Angela Ababii, primara comunei Cobâlea, Constantin Nasu, primarul satului Sămășcani, Serghei Melnic, primarul comunei Climăuții de Jos, Iurie Cernalevschi, om de afaceri din satul Șestaci.

În a. 2016 revista Monitorul Fiscal, editată de Serviciul Fiscal de Stat, constata într-un articol întitulat “Top 5 orașe mici, cele mai bogate din Moldova” că oraşul Șoldănești ar fi unul dintre acestea. Și asta pentru că în Șoldănești activează 63 de SRL-uri, șapte societăți pe acțiuni și 261 gospodării țărănești. Principalii agenți economici din localitate sunt Fabrica de fermentare a tutunului „Parșe-Tutun”, care are o capacitate de 10,5 mii tone anual și Întreprinderea de Stat pentru Silvicultură, care produce parchet, uși, ferestre și alte articole din lemn. În anul 2015, veniturile totale ale orașului au însumat 16 milioane de lei, venitul mediu pe cap de locuitor fiind de 2 614 lei.

 

 

 

A moderat dezbaterile Tudor Iaşcenco, directorul săptămânalului CUVÂNTUL. Imagini foto şi video: Victor Sofroni.

 

Interviul a fost realizat în cadrul unui proiect sponsorizat de Fundația Thomson Reuters ca parte a Asistenței pentru mass-media independentă din statele Parteneriatului Estic, care este finanțat de Biroul pentru Dezvoltare, Comunitate și Dezvoltare al Regatului Unit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.