Home / Fără categorie / In mai 2015, FISCul din Șoldănești amenința despre criza de la REGIE. Cine a încercat să amelioreze situația?

In mai 2015, FISCul din Șoldănești amenința despre criza de la REGIE. Cine a încercat să amelioreze situația? 0

fiscОпубликовано: 6 мая 2015 г.

Situaţie fără de precedent în Şoldăneşti. Un milion de lei a pierdut întreprinderea municipală „Regia Apă-Şoldăneşti”. Suma a fost calculată de FISC, care a şi scos la iveală unele încălcări. Inspectorii au constatat că, pe parcursul ultimilor şase ani, întreprinderea nu a achitat impozitele prevăzute de legislaţie.
În cadrul controlului efectuat la „Regia Apă-Şoldăneşti”, angajaţii FISC au depistat că agentul economic nu s-a înregistrat la timp în calitate de plătitor de TVA. Acest fapt a favorizat un cumul tardiv de impozite. Suma depăşeşte 400 de mii de lei. În plus, inspectorii au aplicat şi sancţiuni fiscale echivalente cu impozitul calculat. În total, „Regia Apă-Şoldăneşti” datorează statului aproape un milion de lei.
Inspectorii de la FISC au solicitat ajutorul consiliului oraşului Şoldăneşti pentru a stinge datoria acumulată, întrucât debitorul se confruntă cu probleme financiare şi nu-şi poate onora obligaţiile fiscale.
Am încercat să aflăm poziţia celor de la regie, dar de fiecare dată ni se spunea că managerul este în şedinţe. Surse din cadrul întreprinderii ne-au informat că administrația regiei a contestat acțiunile fiscului. Ceva mai târziu, acest fapt l-a confirmat și Larisa Dereli, şefa FISC-ului din Șoldănești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.