Hai la glume că sunt bune, la Cotiujenii Mari

De Ziua internațională a umorului, Casa de Cultură din satul Cotiujenii–Mari, raionul Șoldănești, și-a deschis larg ușile pentru toți iubitorii de glume. Al treilea an consecutiv, festivalul umorului vânătoresc ”Hai la glume că sunt bune” este găzduit de baștina marelui umorist Gheorghe Urschi. Astfel, împreună cu artiștii amatori din raionul Șoldănești, să sărbătorească ziua păcălelilor, la Cotiujenii Mari au venit mai mulți reprezenatnți ai asociațiilor vânătorești din Criuleni, Soroca, Florești și din Chișinău.

Cei prezenți la manifestație au rămas satisfăcuți de atmosfera și dispoziția creată de evoluarea colectivelor artistice. Mai mulți dintre localnici salută desfășurarea festivalului la baștina lui Gheorghe Urschi. Dânșii sunt mândri că au posibilitatea să se veselească și să zâmbească împreună cu artiștii amatori, să trateze cu ospitalitate oamenii de creație din țara noastră.

Festivalul umorului vânătoresc este desfășurat cu susținerea administrației publice locale, cu suportul financiar al Consiliului raional Șoldănești. Administrația raionului Șoldănești este convinsă că acest festival-concurs trebuie să se desfășoare anual, în pofida tuturor dificultăților.

Potrivit membrilor juriului, aprecierea participanților la concurs a fost una dificilă. Artiștii sau dovedit a fi pregătiți și entuziasmați. Juriului a hotărât ca locul întâi să fie oferit la două colective de artiști amatori. De înaltă apreciere s-au bucurat copii de la Centru de Creație din orașul Șoldănești, care au prezentat fragmentul ,,Săritură fără prăjină,,, și colectivul artistic din Satul Cotiujenii Mari.

Participanților la sărbătoare le-au fost înmânate trofeie, diplome de participare și premii bănești. Surpriza sărbătorii a fost spectacolul prezentat de trupa de actori de la teatru ,,Guguță,, din capitală. Aceștia au venit în scenă cu piesa ,,,Păcală și Tândală,, scrisă de Gheorghe Urschi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.