Instanța de fond, l-a trimis după gratii

În urma insistențelor procurorilor în  Procuratura r-lui Șoldănești, Judecătoria Orhei Sediul Central, la 11 mai 2022,  a admis demersul procurorilor de aplicare în cuntumacie a masurii preventive, arestarea preventivă, în privința unui locuitor al r. Șoldănești, învinuit de comiterea a 7 infracțiuni: trei răpiri ale mijloacelor de transport, două furturi, o tentativă de viol și  cauzarea de leziuni corporale medii. După comiterea seriei de infracțiuni, pentru a evita raspunderea penală, acesta se ascundea.

Anterior, la 06 august 2021, Procuratura r-lui Șoldănești a reușit să convingă magistrații Judecătoriei  Orhei sediul Șoldănești să aplice pedeapsă cu închisoarea pe un termen de un an și 5 luni în privința persoanei respective. Prin Decizia Curții de Apel Chișinău din 27 noiembrie 2021, pedeapsa cu închisoarea a fost suspendată, fiind fixat un termen de probă de 2 ani.

La moment, învinuitul este anunțat în căutare. După depistare, acesta urmează a fi reținut, iar cauza penală cu toate capetele de acuzare urmează a fi expediată în instanța de judecată pentru examinare.

Vasile BOTNARENCO, procuror l la Procuratura raionului Șoldănești

a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.