A abandonat școala, pentru a-și întreține frații și mama, care îi abandonase

A abandonat şcoala şi munceşte pentru a-şi întreţine mama, trei surori şi un nepoţel. Un elev al clasei a IX-a din oraşul Şoldăneşti nu merge la lecţii din octombrie trecut. Chiar şi aşa, cei o sută de lei câştigaţi zilnic de minor nu îi ajung decât de pâine. Asta pentru că adolescentul întreţine 6 persoane.
La liceul teoretic „Ştefan cel Mare” din Şoldăneşti ni s-a spus că minorul face parte dintr-o familie social vulnerabilă. Dânsul, împreună cu cele două surori, a fost înmatriculat la liceul din oraş în septembrie 2015. Pedagogii chiar în debutl anului de studii au observat că familia o duce greu. Copiii veneau la şcoală neîngrijiţi şi cu temele nepregătite.
Anume Maia, sora mai mare a tânărului, îi are în grijă pe cei trei fraţi ai săi. Ea este mamă a unui copil de 4 ani şi recunoaşte că îi este greu să îi întreţină pe toţi. Asta şi pe motiv că dânsa nu lucrează nicăieri. În plus, de ceva timp, tânăra este nevoită să îngrijească şi de mama lor. După ani de absenţă, aceasta a venit să stea cei cărora le-a dat viaţă. Acum, într-o casă bătrânească, cu două odăi, locuiesc şapte persoane.
Administraţia liceului teoretic „Ştefan cel Mare” din Şoldăneşti este îngrijorată de soarta celor trei minori. Copiii nu frecventează şcoala. Chiar şi atunci când echipa Impuls Tv a vizitat familia, minorii erau acasă. Sora mai mare a motivat că s-a scăpat cu somnul şi nu i-a trezit la timp.
În pofida greutăţilor cu care se confruntă, membrii familiei au planuri mari pentru viitor. Ei vor să adune bani ca să facă reparaţie în interiorul locuinţei.
La direcţia raională Asistenţă Socială şi protecţie a familiei Şoldăneşti ni s-a spus că familia dată nu beneficiază de ajutor social.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.