A scăpat de gratii, dar viața îi pare o povară

A scăpat de gratii şi a revenit acasă înainte de termen. Bucuria însă nu este deplină pentru un fost deţinut din raionul Şoldăneşti. Din cauza birocraţiei şi a discriminării, el nu se poate angaja în câmpul muncii.
De fapt, bărbatul ne-a spus că imediat cum a fost eliberat din penitenciar a vrut să se angajeze. Dânsul s-a adresat la Agenţia pentru ocuparea forţei de muncă din teritoriu. Aici i s-a propus să lucreze la salubritate.
Bărbatul mai spune că şi propunerile făcute în sat nu au fost bănoase. El recunoaşte că şi-ar găsi un lucru mai plătit mai departe de casă. Legea însă nu-i permite să plece din teritoriu, întrucât a fost eliberat condiţionat. Iurie spune că pentru a lucra la Chişinău un fost deţinut trebuie să perfecteze o mulţime de acte.
Acum doi ani, când a revenit la baştină, fostul deţinut era ca un străin. Astăzi, dânsul are casă şi familie. Oamenii din sat îl cunosc pe acest bărbat şi spun doar cuvinte de laudă în adresa lui.
Tatiana Rogac, specialist la biroul de probaţiune Şoldăneşti, a punctat că în situaţia eroului nostru sunt zeci de şoldăneşteni. Autorităţile spun că încearcă să ajute foştii condamnaţi în măsura posibilităţilor, dar posibilităţile lor sunt limitate.
Actualmente, la biroul de probaţiune din Şoldăneşti se află la evidenţă trei bărbaţi. Aceştia au fost eliberaţi înainte de termen şi îşi ispăşesc pedeapsa la libertate. Dânşii sunt obligaţi să nu părăsească localitatea. Lunar, ei îşi demonstrează prezenţa în teritoriu printr-o semnătură aplicată la biroul de probaţiune. În opinia lor, acest fapt îi limitează în posibilitatea de a merge la munci în afara locului de reşedinţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.