Adună istoria satului

Două decenii de muncă asiduă și rezultate pe potrivă. Profesorii și elevii de la gimnaziul din satul Alcedar, raionul Șoldănești se mândresc de muzeul pe care îl au în incinta școlii. Aici se găsesc icoane vechi de prin 1700, fotografii de epocă și diverse obiecte istorice.
Administrația gimnaziului de la Alcedar a recunoscut că a fost nevoie de mulți ani pentru a aduna toate obiectele pe care le au actualmente în muzeu. Istoria muzeului începe din 1985, când au fost adunate primele exponate.
Profesorii de la gimnaziu au menționat că tot satul a contribuit la colectarea exponatelor. La început, pedagogii erau cei care căutau pe la casele oamenilor obiectele istorice. Mai târziu, localnicii singuri veneau la școală și aduceau diferite obiecte vechi.
Actualmente la muzeu se găsesc diverse obiecte din diferite secole și chiar și epoci. Elevii care fac parte din cercul de etnografie și istorie cunosc totul despre vestigiile din muzeu.
Dascălii de la școala din Alcedar vor să extindă muzeul. Ei recunosc că cele mai importante obiecte istorice au fost deja adunate. Cu toate acestea, profesorii speră că vor înființa un muzeu al satului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.