Automobile de teren pe câmpul de luptă, la Șoldănești

Şhow de excepţie la Şoldăneşti. Timp de două zile, în raion, s-a desfăşurat etapa a treia a Campionatului naţional Off Road. Microbiştii au avut parte de momente pline de emoţie şi adrenalină. Piloţii cu maşini de teren s-au întrecut la diverse probe, având misiunea să depăşească un şir de obstacole. Pentru munca şi curajul lor, cei mai buni au fost premiaţi.
În pofida ploii de doua zile, şi în acest an, Campionatul naţional Off Road a adunat sute de pasionaţi ai sportului extremal. Unii au venit să vadă tehnica neobişnuită pentru drumurile din teritoriu, alţii şi-au alimentat curiozitatea şi adrenalina. Cei mai emoţionaţi au fost piloţii şi copiloţii lor.
După cum ne-a relatat Diana Memeţ, secretarul de presă al Comisiei naționale de offroad și al clubului Terra Valahia, campionatul s-a desfăşurat la două probe. În prima zi de concurs, participanţii s-au întrecut la proba GPS orientare. Pentru titlul de învingător s-au lansat aproximativ 30 de echipe divizate în patru categorii de maşini: turism, standard, open și extreme. Tot aceste tipuri de automobile sportive au participat şi a doua zi a campionatului. De această dată, tehnica a fost pusă la grea încercare în cadrul probei Trial. ploaia a pus pilotii și copilotii la grea incercare, multe echipaje au avut de suferit.
Participanţii nu sunt la prima lor experienţă de acest fel. De ceva timp, ei fac parte din Clubul Sportiv de Off Road „Terra Valahia”. La Şoldăneşti, evenimentul a fost orchestrat de Radu Fotescu, un tânăr pasionat de curse originar din oraş.
Evenimentul de la Şoldăneşti a fost organizat de Ministerul tineretului şi sportului, Federaţia de automobilişti din Moldova în parteneriat cu Consiliul raional şi primăria Şoldăneşti.
1.Jeep Trial Cros:
Standard
Locul: I Rusu Vitalie
Locul: II Sopco Ion

Turism:
Locul: I Gorceag Ion
Locul: II –
Locul: III-

Extrem:
Locul: I Bacalîm Ghenadie
Locul II: Vozian Sergiu

Open:
Locul I: Frumusachi Ruslan
Locul II: Prida Sergiu

2. Offroad:
Extrem:
Locul: I Vozian Sergiu
Locul:II Bacalîm Ghenadie
Locul: III Ghimp Nicolai

Open:
Locul I Frumusachi Ruslan
Locul II Bodarau Andrei
Locul III Prida Sergiu

Turism:
Locul I Gorceag Ion
Locul II Golovic Alexandru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.