Bătrânețe activă, la Samașcani

De acum încolo, locuitorii satului Samașcani dispun de posibilități de a-și organiza timpul mai interesant. În special, se vor simți mai în liniște, dar solicitați aomenii în etate. Aici, și-a lansat activitatea Centrul Comunitar Bătrânețe Activă. Evenimentul a fost realizat grație eforturilor conjugate ale administrației publice locale, ghidați de primara Lilia Gavrilan, a grupului de Inițiativă Seniorii Activi, cu liderul lor Ecaterina Ungureanu. La evenimentul organizat cu acest prilej, la Samașcani au venit delegații din satul Sârcovo, raionul Șoldănești, și satul Răspopeni.

Lilia GAVRILAN, primar  satul Samașcani

 

Proiectul „Centru Comunitar: Bătrânețe Activă” dezvoltat către Grupul de Inițiativă Seniorii Activi  a fost finanțat  de către Primăria Sămășcani și Crucea Roșie din Elveția prin intermediul proiectului „Îmbătrânire și Sănătate” implementat de către HelpAge International în parteneriat cu A.O. Casmed.

 

Ecaterina UNGUREANU, activist civic, primar  satul Samașcani

 

 

Mihail FĂGUREL, arhimandrit, parohul bisericii satul Samașcani

 

Svetlana ROTUNDU, președintă  raionul Șoldănești

 

Lilia GAVRILAN, primar  satul Samașcani

 

Maria NASU, cetățean de onoare satul Samașcani

 

Svetlana SULA, activist civic satul Răspopeni

 

 

 

 

 

Centrul comunitar va asigura accesul la activități socio-educaționale şi recreative persoanelor în etate din comunitate, care vor fi susține integrarea socială a acestora. Primăria și grupul de Inițiativă Seniorii Activi urmează să asigure administrarea spațiului şi vor supraveghea buna funcționare a activităților. Scopul principal al instituției este de a le pune la dispoziție Voluntarii Seniori  şi materialele folosite la activitățile zilnice. Potrivit organizatorilor, condițiile noi create facilitează participarea săptămânala a cel puțin 40 persoane în etate, copii, tineri și adulți la ateliere artistice și de lucru manual, activități sociale, sportive și voluntariat etc., toate acțiunile urmărind implementarea și promovarea îmbătrânirii active și sănătoase. În acest scop, în Centrul Comunitar au fost create condiții unde să-și desfășoare activitățile tinerele gospodine, meșterii populari. Mai mult, oamenilor le sunt create condiții pentru a-și consolida sănătatea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.