Bunicii grijulii, cu oficiu și la Șoldănești

Ce faci, când ai plecat peste hotare și copiii au rămas de unii singuri? Soluția e simplă: ceri ajutorul bunicilor grijulii. Ei sunt un grup de persoane care implimentează proiectul național Bunicii grijulii. De astăzi, și bunicii din raionul Șoldănești au oficiu. Acesta este amplasat în incinta Bibliotecii orășenești din Șoldănești. Tot azi, oficiul a fost sfințit și dat în folosință. La evenimentul au fost prezenți bunici din diferite localități ale raionului. Aceștia au purtat pe ei o vestă verde, forforescentă, pe spatele căreia scria cu litere negre Bunicii grijulii.

Vadim PÂRĂU, șef Inspectoratul de poliție Șoldănești

 

După ce au interpretat cântece despre bunici, voluntarii trecuți de prima tinerețe au promis în fața polițiștilor și a administrației orașului și raionului că vor supraveghea toți copiii care au nevoie de ajutorul lor.

Sergiu CUMATRENCO, bunic

 

Gheorghe GUMA, bunic

 

Gheorghe Cavcaliuc, şeful adjunct al Inspectoratului General de Poliţiei, a menționat că idea proiectului vine din Italia, unde este implementat de mai bine de un sfert de secol. În Republica Moldova, bunicii grijulii sunt prezenți în majoritatea raioanelor.

 

Gheorghe CAVCALIUC, șef adjunct Inspectoratul General de Poliție

Președinta bunicilor grijulii din raion este o femee din satul Cotiujenii Mari. Dânsa s-a lăudat că are deja zece nepoței. Bunica promite că va depune toate eforturile ca echipa sa să monitorizeze și să ofere ajutor tuturor copiilor aflați fără grijă părintească.

 

Valentina ANDRONIC, președintă asociația bunicilor grijulii raionul Șoldănești

 

La inaugurarea oficială a biroului au fost prezenți și primarii, care s-au implicat activ în acest proiect, demarat de Inspectoratul General de Poliție.

 

Adrian SVECLĂ, primar satul Olișcani

 

Svetlana ZAIȚEV, viceprimar orașul Șoldănești

 

 

 

Gheorghe Cavcaliuc a ținut să precizeze că până la finele anului va organiza mai multe întruniri cu președinții birourilor Bunicii grijulii pentru a i se prezenta raport din teritoriu.

 

Pentru implicare activă în implementarea proiectului vizat, un grup de angajați ai Inspectoratului de poliție Șoldănești, printre care și șeful acestora, a fost menționați cu diverse destincții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.