Burse pentru cei mai dotați elevi

Pe parcursul lui 2018, 31 de elevi din raionul Şoldăneşti vor primi bursa de performanţă. Celor de la gimnaziu li se va oferi lunar câte 100 de lei. Elevii claselor liceale vor beneficia de un suport financiar în sumă de 150 de lei.
Fiecare al doilea bursier este elev la liceul teoretic ”Alexei Mateevici” din centrul raional. Tot din această instituţie sunt şi elevii care au mediile cele mai mari. Printre aceștia este Anastasia Graminischi, care învaţă în clasa a X-a şi are media notelor de 9,77. La olimpiada raională de anul trecut, adolescenta a ocupat locul I la disciplinele limba română şi fizică.
Tot de la liceul teoretic ”Alexei Mateevici” din Șoldănești este şi a doua bursieră – Daniela Ciorici. Medie generală a notelor ei este de 9,71. În palmaresul său, tânăra numără locurile întâi de la olimpada raională din 2017 la disciplinele limba română şi chimie.
Daniela Ciorici, elevă, liceul teoretic ”Alexei Mateevici” din Șoldănești

Potrivit informaţiilor oferite la direcţia raională învăţământ, pentru concursul raional „Cei mai dotaţi elevi din instituţiile de învăţământ în anul de studii 2017-2018” s-au înscris 40 de elevi din şcolile raionului Şoldăneşti.
Comisia de evaluare a analizat toate dosarele şi i-a selectat pe cei care întruneau condiţiile concursului. Pentru a fi eligibil, candidatul trebuia să aibă o medie mai mare decât 9,00, să prezinte dovezi că a ocupat locurile I şi II la olimpiada raională în 2017.

Nicolae Mândru, șeful Direcției învățământ raionul Șoldănești

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.