Cântă fanfare, fără hotare

Zi de suflet pentru locuitorii oraşului Şoldăneşti şi oaspeţii lui. Mai multe fanfare au mers pe străzile oraşului cu muzică, în cadrul festivalului „Cântă fanfare fără hotare”. La eveniment au participat colective din ţără şi din Ucraina şi România. Gazda s-a prezentat cu fanfara de bărbaţi „Dumbrava” şi cea de fete „Olişca”.
Evenimentul a început pe piaţa centrală din Şoldăneşti. Aici, colectivele de fanfare şi-au prezentat cărticica de vizită. Oamenii adunaţi la sărbătoare au admirat muzică de pretutindeni.
Toţi participanţii au fost apreciaţi cu aplauze. Totuşi, cele mai multe aplauze le-au primit Orchestrele Prezidenţială şi cea a departamentului poliţiei de frontieră. Mai apoi, după evoluarea pe scena căminului de cultură, spectatorii şi-au delectat auzul şi cu sunetele melodioase ale fanfarei de la Râbniţa. Oamenii au fost Impresionaţi şi de prestaţia fanfarei din Hudeşti, judeţul Botoşani. Apluze mari au primit şi artiştii din raionul Şargorod din regiunea Viniţa a Ucrainei. Aceştia au cântat la bis renumita „Melancolie”.
Potrivit responsabililor de la secţia cultură Şoldăneşti, care sunt şi organizatorii evenimentului, festivalul a întrunit mai multe etape. Acestea au avut loc pe parcursul anului curent în raionele Anenii Noi, Cahul, Briceni şi Floreşti. Finalul s-a desfăşurat la Şoldăneşti deoarece gazda este autorul proiectului.
Festivalul „Cântă fanfare fără hotare” este la prima ediţie. Toţi participanţii la eveniment au menţionat că vor să continuie tradiţia înepută în acest an la Şoldăneşti.
În ansamblu, la festival au participat aproximativ 80 de fanfare. Pentru realizarea acestui proiect au fost cheltuite peste 50 mii de lei, inclusiv 15 mii lei repartizate de Ministerul culturii. Cea mai mare contribuţie a avut-o Consiliul Raional care a alocat 37 mii de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.