Chiar și scumpă, apa este solicitată

De la 1 noiembrie, locuitorii oraşului Şoldăneşti vor plăti dublu pentru apă. Administraţia Regiei Apă Şoldăneşti insistă că taxa veche abia de acoperea jumătate din cheltuielile suportate de întreprindere.
Cei de la regie speră că majorarea operată ar conduce şi la lichidarea datoriilor acumulate, care se cifrează la aproximativ un milion şi jumătate de lei. Ajustarea tarifelor, iniţiată de agentul economic, a fost deja aprobată de consiliul orăşenesc.
Primăria oraşului, care este şi fondatorul regiei, încă din 2007, cunoştea că agentul economic suportă pierderi în urma prestării serviciilor. Pentru a compensa acest prejudiciu, consiliul orăşenesc acorda sprijin financiar în diverse forme. Anume acest ajutor material a şi condus la confuzii contabile.
În pofida faptului că a fost majorat de la 5,4 lei până la 12 lei taxa pentru un metru cub de apă, în Şoldăneşti sunt mulţi doritori de a se racorda la apeduct. Unii beneficiari spun că ar plăti şi triplu, doar să aibă apă 24 de ore.
Actualmente, apa potabilă de la apeduct este furnizată la 1800 de familii. Practic, doar fiecare a doua gospodărie consumă apă din apeduct.
Şoldăneştenii sunt nemulţumiţi doar de cheltuilile pe care le-au făcut pentru conectare. Aceştia spun că preţul de 1800 de lei este mare pentru ei, mai ales pentru pensionari.
Potrivit administraţiei regiei, ultima oară, tarifele la apă au fost modificate în anul 2007. Atunci, a fost anulată decizia prin care un metru cub de apă costa 12 lei. Consilieri au stabilit că pentru un metru cub de apă şoldăneştenii trebuie să achite 5 lei şi 40 bani.
Conform datelor oficiale, cel mai mare preţ pentru apă îl achită locuitorii oraşului Glodeni şi Hânceşti. Acolo, oamenii scot din buzunar câte 23 şi, respectiv, 22 lei pentru un metru cub.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.