(video)Clase fără copii

 

Patru decenii s-au scurs din momentul când Valentina Palii a venit la școala din satul natal Șestaci, de unde își luase zborul înviața mare. În acest răstimp, pe parcursul a 16 ani a condus colectivul didactic din instituție. Mulți din disciplii domniei sale au îndrăgit pedagogia. Printre aceștia este și Ana Lachi, care a îmbrățișat profesia de pedagog și care actualmente muncește alături de dascălul său și de la care cu plăcere solicită sfaturi.

E mai tirist că, în timpul de la urmă, este în descreștere numărul copiilor care frecventează școala. Potrivit administrației școlii din Șestaci, dacă acum 15 ani în instituția respectivă făceau carte 256 de elevi, actualmente, la Șestaci învață doar 65 de copii. Pentru prima dată, în școală nu sunt clasele a doua, a șaptea și a noua. Doar șase pici vor păși pragul școlii pentru prima dată.

De altfel, situația este tristă nu doar la Șestaci. Apropo, din lipsă de copii, la Socola, în anul curent, nu este clasa întâi. Potrivit datelor preliminare oferite la direcția raională de învățământ Șoldănești, în instituțiile de învățământ din raion vor studia  4010 copii, cu 60 de persoane mai puțin comparativ cu anul trecut.

    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.