Colindele strămoșilor, în scenă

A treia zi de Crăciun pe stil vechi, colectivele folclorice din raionul Şoldăneşti au colindat şi au urat spectatorii veniţi la festivalul raional „Să trăiţi, să înfloriţi”. Artiştii au impresionat publicul prin repertoriul lor autentic. Ei au adus în scenă colinde şi urături de la baştină, cântate încă de strămoşii lor.
„Să trăiţi, să înfloriţi” este festivalul tradiţional, organizat în preajma sărbătorilor de iarnă. De această dată, activitatea s-a desfăşurat de Crăciun pe stil vechi.
La festival, au participat 20 de colective artistice din diferite localităţi ale raionului. Participanţii la eveniment susţin că ediţia din acest an a fost deosebită, comparativ cu cele din anii precedenţi. Artiştii au interpretat doar colinde, urături şi semănături. Specialistii de la cultură intenţionează ca pe viitor să desfăşoare separat un festival al colindului şi altul al urăturilor.
Spectatorii au fost impresionaţi de repertoriul bogat al artiştilor. Ei au menţionat că fiecare colectiv artistic a interpretat diferite colinde. În plus, la sărbătoare au participat şi mai mulţi bărbaţi.
Toţi participanţii la festival au recunoscut că ediţia curentă a fost mai interesantă decât anterior. Asta şi pentru că evenimentul a coincis cu Naşterea Domnului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.