Concursul familiilor sportive, la Samascani, inițiat de parohul satului

Familia Surucinschi din satul Samaşcani, raionul Şoldăneşti, este cea mai sportivă familie din localitate. Acest lucru, membrii familiei l-au demonstrat în cadrul concursului Мama, tata, eufamilie sportivă”, eveniment organizat de către parohul bisericii din satul Samaşcani de comun acord cu admibistrația școlii.

În competiţie s-au înscris patru familii, inclusiv o familie din satul vecin Fuzăuca. Concurenţii au participat la mai multe probe sportive. Concursul a debutat cu prezentarea unor bucate, realizate exclusiv din legume şi fructe ecologice, lucru care a impresionat membrii juriului.

Următoarele probe, care au fost şi cele mai interesante pentru spectatori, au fost cele sportive. În timp ce taţii au simulat îngrijirea unui nou-născut, copiii au stat nemişcaţi, când au fost înfăşaţi ca în pruncie. Altă probă sportivă, care a dat mari bătăi de cap participanţilor, a fost jocul cu mingea. Membrii familiilor au dus mingea pe spate până la destinaţie. Echipele și-au verificat puterea și la tragerea otgonului.

Evenimentul a continuat cu probe de inteligenţă. Concurenţilor au răspuns la întrebări ce ţin de religia ortodoxă. Mihail Făgurel, parohul bisericii din Samaşcani, care este şi organizatorul evenimentului, a precizat pentru Impuls TV că întrecerea are drept scop  promovarea modului sănătos de viaţă.

Anterior, la inițiativa parohului Mihail Făgurel, oamenii din Sămașcani au participat la o competiție a cicliștilor și la un pelerinaj la mănăstirea Dobrușa.

Conform rezultatelor, familia Surucinschi a acumulat cel mai mare punctaj. Anume echipa respectivă s-a plasat pe locul întâi şi a fost menționată cu premii oferite de Consiliul raional Şoldăneşti.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.