Consilierii evită implicarea?

Până la sfârșitul anului curent, șoldăneștenii vor avea apă potabilă de calitate, iluminare stradală în tot orașul, transport public urban, grădiniță îngrădită și sistem de canalizare funcțional. Cel puțin, asta a promis Ion Cuculescu, primarul orașului Șoldănești.

La Șoldănești, a avut loc a treia întâlnire a aleșilor locali cu locuitorii în cadrul dezbaterilor pubice privind prioritizarea problemelor din comunitate. Administrația publică locală a orașului a făcut un rezumat al lucrărilor deja efectuate.

Deși au fost mai puțini participanți, decât la celelalte întruniri, orășenii au adresat un șir de întrebări celor de la primărie vis a vis de proiectele demarate.

Potrivit primarului Ion Cuculescu, în ultimele două luni, administrația orașului a reușit să realizeze mai multe lucruri importante pentru oraș. Spre exemplu, a fost încheiată prima etapă a iluminării stradale. A luat amploare extinderea apeductului de la periferia orașului.

Pentru ca toate acestea să se realizeze, Ion Cuculescu îndeamnă consilierii și populația să fie activă și să aplice la diverse proiecte. Edilul este de părerea că ar fi nevoie de mai multă inițiativă din partea consilierilor locali. În opinia primarului, consilierii se ocupă mai mult de abrobarea deciziilor, dar nu și de elaborarea și realizarea lor. De această părere sunt și unii consilieri.

Tudor Iașcenco, directorul săptămânalului CUVÂNTUL și moderatorul dezbaterilor publice, a concluzionat că numai prin intermediul proiectelor, orașul Șoldănești și-ar putea îmbunătăți situația social-economică. Asta în condițiile în care bugetul abia de acopere salarizarea și întreținerea instituțiilor de stat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.