Consiliul Coordonator al Audiovizualului respinge pretențiile ex-primarului Tinică vs Impuls TV

Impuls TV „nu a comis derogări de la legislaţia audiovizuală în vigoare” în cele două investigaţii, realizate în decembrie trecut, despre două proiecte implimentate pe timpul ex-primarului de Şoldăneşti, Alexandru Tinică. Acesta este răspunsul Consiliul Coordonator al Audiovizualului la plângerea fostului primar.

La 25 iulie curent, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a primit o plângere de la Alexandru Tinică. Fostul primar al oraşului Şoldăneşti cerea de la CCA răspuns la mai multe întrebări ce ţin de etica profesională în activitatea jurnaliştilor Natalia Rotari și Victor Sofronii.

Domnul Tinică acuză jurnaliştii de „posibile încălcări ale legislaţiei şi eticii profesionale” la realizarea investigaţiilor difuzate în luna decembrie a anului trecut. Este vorba despre materialele video „Oraşul Şoldăneşti a rămas fără parc şi fără bani” şi „Unde-s milioanele pentru stadioane?”. În ambele investigaţii, jurnaliştii analizează cum au fost gestionate sume importante de bani pe două proiecte, implimentate de către Alexandru Tinică.

Fostul primar este revoltat de unele acţiuni profesionale ale jurnaliştilor. El crede că investigaţiile desfășurate de Natalia Rotari și Victor Sofronii sunt „pseudoinvestigaţii”, iar scopul jurnaliştilor nu este decât să primească onorariu de la finanţatori şi să instige CNA-ul asupra lui.  În plângerea sa către CCA, Alexandru Tinică invocă diverse articole din Codul deontologic al jurnalistului şi Codul de conduită al radiodifuzorului.

În răspunsul la plângerea domnului Tinică, expediat şi în adresa redacţiei Impuls TV, CCA menţionează că a analizat cele două investigaţii la care face referire peteţionarul. În rezultatul monitorizării, CCA a constatat că Impuls TV „nu a comis derogări de la legislaţia audiovizuală în vigoare”.     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.