Copiii condamnă violența

Copiii din Şoldăneşti au luat iniţiativa în mâinile lor. Aceştia au dansat şi au scandat „Stop Violenţă!” chiar în centrul oraşului. Prin flashmobul organizat, ei şi-au propus să atragă atenţia oamenilor aupra numeroaselor cazuri de violenţă din societate. Elevii speră că vor schimba starea de lucruri.
Nu i-a oprit nici frigul de afară şi nici primii fulgi de zăpadă din acest an. Elevii au transmis celor din jur mesaje antiviolenţă. Trecătorii au urmărit activitatea celor mici.
Elevii ne-au spus că la şcoală încă din clasele primare li se citesc lecţii despre violenţă. Ei ştiu că acest flagel are consecinţe negative asupra personalităţii. Pe lângă daunele fizice, cei agresaţi suportă diverse efecte emoţionale cum ar fi ura, lipsa de respect faţă de sine şi de cei din jur.
Colaboratorii de poliţie susţin că de cele mai dese ori femeia este ţinţa agresiunilor domestice. Principalele cauze ale violenţei împotriva femeilor în familie sunt dependenţa financiară a femeilor de bărbaţi, tolerarea violenţei ca ceva normal, nivelul redus de cultură şi experienţele trăite în familia părinţilor.
Potrivit unui studiu realizat recent în Moldova, 60 la sută din femei au raportat cel puţin o formă de violenţă. Fiecare a doua femeie a confirmat că este urmărită şi izolată de societate de către soţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.