Copiii, îndrumați să fie stăpâni pe siguranța sa

Copiii trebuie să ştie că au şi obligaţiuni nu doar drepturi. Despre asta au vorbit colaboratorii Inspectoratului de Poliţie din Şoldăneşti câtorva  familii din raion, care au sub tutela lor copii străini. După ce au vizionat mai multe diapozitive la tema „Fii stăpân pe siguranţa ta”, copii au adresat întrebări poliţiştilor.

Acţiunea a avut loc în incinta liceului teoretic „Alexei Mateevici” din oraşul Şoldăneşti. La întrevederea cu oamenii legii au venit câteva familii din diferite localităţi, care au în grija lor mai mulţi copii părinţii cărora nu pot avea grijă de ei. Poliţiştii au menţionat care sunt drepturile copiilor, prezentându-le şi nişte imagini relevante.

Copii au fost atenţi la informaţiile prezentate iar asistenţii parentali profesionişti care îi însoţeau le explicau lucrurile neclare.

Cu unele precizări a intervenit şi Tatiana Rogac, specialist la biroul de probaţiune Şoldăneşti. Dânsa a menţionat că nimeni nu trebuie să suporte violenţa. Specialista le-a vorbit copiilor şi despre tipurile de violenţă existentă în rândul copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.