Cu ochii pe casa vecinului

,,Supraveghere de vecinătate’’ este noul proiect, lansat de poliţie şi în raionul Şoldăneşti. În cadrul acestuia, localnicii vor avea misiunea de a veghea mai minuţios ce se întâmplă în localitatea lor. În contextul dat, cetăţenii au încheiat contractele respective cu administraţia inspectoratului de poliţie.

Satul Olişcani este prima localitate în raionul Şoldăneşti, unde a fost lansat acest proiect. Sătenii au acceptat întrevederea cu poliţiştii. Ei au fost activi şi au adresat diverse întrebări. Oamenii s-au arătat bucuroşi că vor avea aşa responsabilitate şi deja selectează pe cine să ia în echipele respectivelor.

Conform conceptului proiectului, în localitate vor fi constituite două echipe de cetăţeni, care vor supraveghea comportamentul şi acţiunile oamenilor din jur. Imediat cum vor observa ceva suspect, liderii echipelor vor lua legătura cu şeful postului de poliţie din localitate.

Scopul proiectului este de a promova prevenirea infracţiunilor. Oamenii legii vor să responsabilizeze populaţia prin implicarea acesteia în supraveghere şi prevenire. Potrivit conducerii inspectoratului de poliţie din Şoldăneşti, această iniţiativă urmează a fi materializată în satele Climăuţii de Jos, Glingeni, Şipca şi Olişcani. De altfel, pe parcursul anului trecut, pe teritoriul satului Olişcani au fost înregistrate 3 furturi de proporţii, răpirea unui automobil şi a unui hipomobil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.