Curtea de Apel dă câștig de cauză Impuls TV

Încă o victorie pentru Impuls TV, jurnaliştii Natalia Rotari și Victor Sofronii. Curtea de Apel Chişinău a respins cererea de apel a lui Alexandru Tinică împotriva hotărârii Judecătoriei Orhei (sediul Şoldăneşti). Astfel, instanţa de la Chişinău a decis că Impuls TV, în investigaţia „Unde-s milioanele pentru stadioane”, nu a încălcat dreptul la viaţa privată a ex-primarului Tinică.

În iulie 2017, instanţa de judecată din Şoldăneşti a decis să nu admită cererea de chemare în judecată a fostului primar de Şoldăneşti, Alexandru Tinică, împotriva Impuls TV şi jurnaliştii Victor Sofronii, Natalia Rotari. În cadrul dezbaterilor, jurnaliştii au argumentat că scopul investigaţiei „Unde-s milioanele pentru stadioane” a fost să mediatizeze gestionarea unor proiecte de pe timpul lui Alexandru Tinică. Fostului primar nu i-a plăcut fraza din investigaţie: „Domnul Tinică a refuzat să răspundă la întrebări şi ne-a spus că discută cu noi după încheierea şedinţei consiliului. L-am contactat la telefon după încheierea şedinţei, dar el nu a mai răspuns”.

Jurnaliştii l-au telefonat pe câteva numere de telefon pe care le-au obţinut din dosarul proiectului despre care este investigaţia. Natalia Rotari a făcut rost şi de numărul de telefon de la domiciliu al fostului primar şi l-a telefonat, iar dânsul nu a răspuns.

O altă frază care a servit şi motiv de chemare în judecată a jurnaliştilor a fost „Surse din anturajul fostului primar ne-au informat că, după eşecul din alegerile locale din 2015, Alexandru Tinică nu apare în public şi nici apelurile telefonice cu numere străine nu răspunde”. Ex-primarul a învinuit jurnaliştii că prin această afirmaţie, ei i-ar fi încălcat dreptul la viaţa privată. Autorii materialului, în instanţa de fond, au explicat că respectiva constatare aparţine unei surse care a solicitat să rămână în anonimat. Fostul primar a insistat ca jurnaliştii să îi divulge cine le-a oferit această informaţie.

Examinând toate declaraţiile şi probele prezentate în cadrul şedinţelor de judecată, la 17 iulie 2017, judecătoria Orhei cu sediul la Şoldăneşti nu a admis cererea de chemare în judecată a lui Alexandru Tinică. La sfârşitul lunii octombrie, Tinică a depus o cerere de chemare în judecată a jurnaliştilor la Curtea de Apel. La 28 noiembrie, şi Curtea de Apel a respins solicitarea lui Alexandru Tinică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.