Detinuții pe viață, actori de teatru

Deținuții condamnați pe viață din penitenciarul din Rezina vor juca o piesă de Wiliam Shakespeare. Evenimentul este o premieră pentru Republica Moldova și va fi difuzat on-line în seara zilei de 15 septembrie curent. Despre asta s-a vorbit și în cadrul unei conferințe de presă la care au participat reprezentanții instituțiilor implicate la realizarea spectacolului.

Vladimir Cebotari, ministrul justiției. a menționat că joi seara va merge și el să vadă cum se descurcă deținuții în rol de actori. Dânsul a precizat că este pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, când, prin intermediul teatrului, se încearcă reeducarea și reintegrarea infractorilor în societate.

În  premieră, deținuții au muncit cot la cot cu actorii de la teatrul Mihai Eminescu din capitală. Timp de două luni, dânșii zilnic au repetat scenele din Hamlet.

La conferință, Luminița Țâcu, regizoarea spectacolului a mărturisit că actorii s-au atașat emoțional de colegii lor de după gratii. În plus, pe toată perioada repetițiilor, angajații din penitenciar au fost înțelegători și receptivi la necesitățile trupei de la teatru.

Echipa Impuls Tv, în colaborare cu jurnaliști consacrați din Europa, va reveni cu detalii despre spectacol în cadrul unui reportaj desfășurat. Ulterior, materialul video va fi difuzat prin intermediul massmedia din Londra și Paris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.