Doi inspectori de patrulare bănuiţi de corupere pasivă

Doi inspectori de patrulare (secția Rezina), dar care activau în raionul Şoldăneşti, au fost reţinuţi de către DGT „Nord” a CNA şi procurorii anticorupţie. Bărbaţii sunt bănuiţi de corupere pasivă.
Potrivit comunicatului de presă CNA, oamenii legii ar fi pretins de la denunţător prin extorcare 2 500 de lei pentru a nu documenta un caz de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate.
Urmare a măsurilor speciale de investigaţie și acţiunilor de urmărire penală, suspecţii au fost prinşi în flagrant delict în momentul primirii banilor transmişi sub controlul CNA. Poliţiştii au fost recunoscuţi în calitate de bănuiţi şi reţinuţi pe un termen de 72 de ore.
O cauză penală a fost pornită pe acest caz în temeiul art. 324 alin. 2, lit. b) şi c) Cod Penal al Republicii Moldova.
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de până la 160 000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.
Exercitarea urmăririi penale este efectuată de către Procuratura Anticorupţie.  –

See more at: http://cna.md/libview.php?l=ro&idc=5&id=1427&t=/Mass-media/Comunicate-de-presa/Doi-politisti-din-Soldanesti-retinuti-pentru-corupere-pasiva#sthash.Eu09vu8B.dpuf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.