Englezii schimbă ferestrele la azil

Ferestre noi, pe banii englezilor

A bătut până i s-a deschis. Aproape doi ani de zile, administrația azilului de bătrâni și persoane cu disabilități din Șoldănești a căutat finanțe pentru a schimba ferestrele și ușile clădirii, unde este amplasată instituția. Banii au venit tocmai din Marea Britanie.

185 mii de lei – atâta a donat azilului din Șoldănești un ONG din Marea Britanie. Până a obține această sumă, managerul azilului a solicitat ajutor financiar mai multor ambasade în Moldova.

Directoarea azilului recunoaste că procedura de stabilire a finanțatorului a fost una dificilă. Imediat ce confirma că azilul este o institutie a statului, solicitanta era tratată cu refuz. Managera recunoaște că partenerii din afara țării se tem să dea banii pe mâna instituțiilor de stat.

După mai multe încercări, administrația a reușit să obțină suport. De cei aproape 9 mii de euro ofeite au fost achiziționate 29 ferestre mari și 5 uși. Tot din această sumă, a fost plătit și lucrul muncitorilor. Felicia Catrinici susține că este mulțumită de calitatea lucrărilor. Și beneficiarii azilului sunt încântați de noua achizitie.

Actualmente, la azilul de bătrâni și persoane cu disabilități din Șoldănești sunt intreținute 27 de persoane. În ultimii trei ani, instituția a implementat trei proiecte. Valoarea totală a acestora este de jumatate de milion de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.