Generația tânără, despre dezvoltarea personală

La această întrebare au încercat să găsească răspunsul elevii de la gimnaziul din Cușmirca, întruniți în cadrul unei lecții speciale, la care au asistat și mai mulți directori adjuncți ai instituțiilor de învățământ din raionul Șoldănești.

Din capul locului, elevii au stăruit asupra necesității desfășurării lecțiilor în timpul cărora sunt abordate anume problemele cu care se confruntă tânăra generație. Asta și pe motiv că soluționarea lor contribuie la dezvoltarea elevilor ca personalități. În susținerea acestei idei, copiii au venit cu argumente concrete. Unul dintre acestea ar fi faptul că tinerii se regăsesc în diferite situații dificile și își verifică cunoștințele și aptitudinile. Anume în timpul a astfel de ocupații, elevii învață a gândi pozitiv și a depăși obstacolele, fapt menționat și de Silvia Moscalu, managerul gimnaziului nostru.

 

Este îmbucurător că pedagogii prezenți la lecția aceasta au încuviințat necesitatea dezvoltării personale a tinerilor anume și prin astfel de metode. Printre susținătorii celor discutate s-au regăsit Aurelia Vlas, specialist la Direcția raională de învățământ, Carolina Guțan, profesoară la liceul din Cotiujenii Mari de altfel, doamna directoare Silvia Moscalu a mai spus că dezvoltarea personală te face om, iar să fii om e lucru mare.

 

Rodica Siminel, elevă, gimnaziul Cușmirca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.