Ia de la Cobâlea, de la poalele stejarului lui Ștefan cel Mare

În anii când învăța la școală, deseori participa la expoziția tinerilor meșteri populari. A înregistrat și succese. Piesele confecționate de tânăra meșteriță era pe placul multora. Mai apoi a intervenit o pauză ca, în perioada primului său concediu de maternitate, să revină la broderie. Și i-a reușit.

Este vorba de Svetlana Beschieru din satul Cobâlea, raionul Șoldănești. Exact două decenii a rotunjit Svetlana, de când a încercat să confecționeze prima sa ie. În acest răstimp, meșterița a brodat mai multe ie. Svetlana se mândrește cu faptul că acestea sunt purtate în mai multe țări, inclusiv în Italia, Polonia și Marea Britanie.

https://www.youtube.com/watch?v=si749y-2lvg

 

Apropo, și acum ea muncește pentru a produce un set de ie pentru niște consăteni de ai ei, stabiliți în Canada. Femeia se bucură că îndeletnicirea ei au preluat-o și fiicele mai mari Stelina și Maria-Marcelina, eleve la un colegiu din Chișinău.

https://www.youtube.com/watch?v=OGtyMG1722s

Acest material apare în cadrul unui proiect sponsorizat de Fundația “Thomson Reuters” ca parte a Asistenței pentru mass-media independentă din statele Parteneriatului Estic, care este finanțat de Biroul pentru Dezvoltare, Comunitate și Dezvoltare al Regatului Unit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *