Înscăunați după primul tur

Conform totalurilor, mandatele în Consiliul raional Șoldănești au fost distribuite:

PSDE – 9

PAS – 8

PSRM – 6

PCRM – 1

PDSM – 1

DA -1

PLDM – 1

 

Potrivit datelor oficiale, la scrutinul din 5 noiembrie curent, în raionul Șoldănești, au participat circa 15 mii de persoane. Altfel vorbind, practic, fiecare al doilea cetățean cu drept de vot nu s-a folosit de posibilitatea constituțională de a-și alege administrația publică locală. Acest indicator e mai mic decât cel înregistrat la scrutinele precedente.

De menționat faptul că și de această dată, practic, în jumătate de localități primarii au fost aleși din primul tur. Printre cei 14 primari cărora le-a fost sortit să fie înscăunați din primul tur doi sunt reprezentanți ai PAS: Adela Șaptefraț din Olișcani și Alexandru Carpovici din Salcia. Două mandate au obținut PSRM: Sava Tcaci de la Fuzăuca și Andrei Cojocari din Mihuleni. Sunt și doi candidați independenți. Este vorba despre Iacob Guja de la Șestaci și Vasile Bumbac de la Alcedar. Mai este și un membru al echipei naționale în frunte cu Ion Chicu. Acesta este Nicolae Dorogan de la Cotiujenii Mari.

Au învins din primul tur și 7 reprezentanți ai PSDE. Aceștia sunt Valeriu Lopaci de la Parcani, Andrei Bulat de la Pohoarna, Nadejda Negruță de la Poiana, Ruslan Groza din Rogojeni, Angela Ababii din Cobâlea, Vasile Bârcă din Glingeni și Ion Bulat din Șipca. Apropo, Ion Bulat și Sava Tcaci nu au avut rivali. Ca rezultat, aceștia s-au bucurat de susținerea tuturor participanților la scrutin în primăriile respective.

Pentru a stabili cine va sta la cârma unor primării va fi necesar de desfășurat al doilea tur. Este vorba de Climăuții de Jos, Vadul Rașcov, Răspopeni, Chipeșca, Găuzeni, Dobrușa, Samașcani, Cușmirca și orașul Șoldănești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.