Inspectorul-șef al Poliției din Rezina a demisionat și a plecat cu o mașina de avere. A demontat și climatizorul

http://protv.md/actualitate/inspectorul-sef-al-politiei-din-rezina-a-demisionat-si-a-plecat-cu-o-masina-de-avere-a-demontat-si-climatizorul-anticoruptie-md—2498422.html

Inspectorul-sef al Politiei din Rezina, Igor Botea, a demisionat, la sfarsitul saptamanii trecute, si a plecat de la locul de munca cu un camion de avere. El a luat climatizorul, televizorul si mobila din cabinetul sau. Procuratura raionala a confirmat ca fostul inspector sef si-a luat tot ce avea in biroul de servicui, dar a precizat ca aceste obiecte ii apartineau, fiindu-i daruite, scrie Anticoruptie.md

Ziaristii de la publicatia Cuvantul din Rezina au precizat ca Igor Botea a fost disponibilizat de conducerea Inspectoratului General de Politie. In aceeasi zi, la Rezina au venit cativa politisti de la Chisinau cu sarcina de a-l retine pe Botea, in baza unui dosar penal, dar fostul sef a reusit sa-si piarda urmele. ”Imediat am solicitat prin posta electronica Procuraturii Rezina si Serviciului de presa al Inspectoratului General de Politie sa confirme sau sa infirme aceste informatii. In acea zi din partea institutiilor respective n-a urmat nicio reactie”, ne-a declarat redactorul sef al publicatiei Cuvantul, Tudor Iascenco. „A doua zi, sambata, am primit alta informatie insotita de imagini, ca mai multi politisti scot din incinta inspectoratului mobila, jilturi, demonteaza climatizorul de la cabinetul inspectorului-sef, lucrurile fiind incarcate intr-un camion. Reiesind din noile circumstante am solicitat iarasi Serviciului de presa al IGP sa ne ajute sa informam corect cititorii despre cele intamplate la IP Rezina”, a precizat Iascenco.

Referitor la evacuarea patrimoniului din incinta Inspectoratului, Irina Burdujan, ofiter la serviciului de presa pentru inspectoratele din regiunea Orhei, a relatat luni ca mobila, climatizorul si alte lucruri evacuate sambata de catre Igor Botea din inspectorat ii apartin.

Potrivit portalului de știri UNIMEDIA, în aceeași zi, la Rezina ar fi venit câţiva poliţişti de la Chişinău cu sarcina de a-l reţine pe Botea, în baza unui dosar penal, dar fostul șef a reușit să-și piardă urmele.

Igor Botea a fost numit in functia de sef al Inspectoratului Rezina in octombrie 2017:

 

CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.