Instanța respinge cererea Alexandru Tinică vs Impuls TV și Cuvântul

Încă o cerere de chemare în judecată depusă de Alexandru Tinică în contradictoriu cu ”Impuls Tv”, PP ”Cuvântul”, jurnaliștii Victor Sofronii și Natalia Rotari este respinsă de către Judecătoria Orhei cu sediul în orașul Șoldănești ca fiind vădit neîntemeiată. În cererea de încasare a prejudiciului moral și cheltuielilor de judecată reclamantul mai vizează și primăria orașului Șoldănești și pe Ion Cuculescu, șeful administrației publice din Șoldănești. Ședința a avut loc la 24 septembrie 2018.

 

 

Avem a menționa că aceasta este a patra încercare a lui Alexandru Tinică, ex-primarul de Șoldănești, actualmente consilier în consiliul orășănesc, de a chema și pedepsi prin intermediul instanței a jurnaliștilor care, pe parcursul anului 2016 au realizat două investigaţii despre două proiecte iniţiate şi implimentate la Șoldănești pe timpul mandatului lui Alexandru Tinică. Investigaţiile despre care am amintit au fost postate pe site-ul oficial al Impuls TV şi difuzate prin intermediul ziarului Cuvântul. Materialul video „Unde-s milioanele pentru stadioane” poate fi vizionat, accesând linkul http://impulstv.com/video/unde-s-mili…, iar investigaţia „Oraşul Şoldăneşti a rămas fără parc şi fără bani” poate fi urmărită aici: http://impulstv.com/video/soldanesti-….

În cererile anterioare, Alexandru Tinică solicita tragerea la răspundere și repararea prejudiciului moral de către jurnaliști pentru îngrădirea accesului la informații prin nesoluționarea cererilor de acces la informații, pentru apărarea vieții private și de familie, pentru defăimare și răspândire a falsurilor. În două cazuri, punctul în aceste ”dueluri” a fost pus de Curtea de Apel Chișinău. Instanța din capitală a lăsat în vigoare hotărârile Judecătoriei Orhei cu sediul la Şoldăneşt. La 12 septembrie curent, magistraţii de la Colegiul Civil, Comercial și de contecios administrativ al Curții Supreme de Justiție, unde a apelat Alexandru Tinică, au declarat inadmisibil recursul înaintat de fostul primar de Șoldănești privind apărarea vieții private și a familiei. Încheierea este irevocabilă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.