Instanța scoate de pe rol cererea lui Cazimir Trocin vs Victor Sofronii

Pe motiv că ar fi lipsit nemotivat la ședința de judecată, fixată pentru 5 aprilie curent, Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) a scos de pe rol cererea lui Cazimir Trocin, șeful Inspectoratului de poliție Șoldănești către Victor Sofronii, directorul postului regional ”Impuls TV”.

Amintim că jurnalistul era învinuit de omul legii că i-ar fi priejudiciat imaginea de șef al instituției pe care o conduce. În opinia şefului Poliţiei din Şoldăneşti, jurnalistul Victor Sofroni ar fi tirajat în presă „informaţii defăimătoare şi judecăţi de valoare fără substrat factologic suficient. Pentru faptul că în urma acestor emisiuni a fost admonestat de conducerea MAI, şeful poliţiei din Şoldăneşti, Cazimir Trocin, a mobilizat efectivul să distrugă ”clanul Sofroni”, vorba dânsului, susţine jurnalistul. După asta, poliţia îl reţine pe ex-inginerul Regiei pe motiv că dânsul intenţiona să părăsească ţara pentru a se eschiva de răspundere apoi a demarat percheziţii la Regia Apă-Şoldăneşti”.

În cererea înaintată în instanță, reclamantul solicita încasarea de la pârât a unui prejudiciu moral în sumă de 50 mii de lei şi dezminţirea informaţiei defăimătoare în presă.

Prima şedinţă de examinare a litigiului de către Judecătoria Şoldăneşti a fost fixată pentru 12 decembrie 2016. Făcând trimitere la legislaţia în vigoare, la Codul deontologic, ambele judecătoare de la Șoldănești au refuzat să judece cazul.

Încheierea este cu drept de atac în ordine de recurs la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.