Își doresc o agricultură profitabilă

Doar 14 angajaţi lucrează cele 500 de ha, aflate în gestiunea lui Mihai Ceapă, lider din satul Chipeşca. Agricultorii spun că fac facă faţă volumului mare de lucru şi înregistrează şi rezultate pe potrivă. Ei precizează că sunt mulţumiţi şi de remunerarea primită.
În aceste zile, pe câmpurile din Chipeşca, agricultorii au profitat de timpul frumos şi au ieşit în câmp. După ce au încheiat semănatul porumbului şi a florii soarelui, gospodarii au tratat grâul, semănat pe o suprafaţă de 240 de ha.
La Chipeşca am fost informaţi că roadă depinde de calitatea lucrărilor care se fac de pe acum. Chiar dacă au investit şi vor mai investi surse financiare impunătoare în agricultură, gospodarii nu regretă.
Ca şi pretutindeni, pe parcursul anilor, la Chipeşca au cultivat şi mazăre, sveclă de zahăr şi soie. Din diferite motive, culturile menţionate nu au adus profitul scontat şi de un deceniu, agricultorii au renunţat să mai crească aceste plante.
În premieră, anul acesta, gospodarii de aici au plantat şi rapiţă.
Aproximativ jumătate din cele 500 hectare de terenuri agricole, aflate în gestiune, Mihai Ceapă creşte grâu. Pe aproape 200 ha a fost cultivată floarea soarelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.