Își doresc o Europă acasă

Au adus Europa la ei acasă. Elevii gimnaziului din satul Şestaci, raionul Şoldăneşti, au sărbătorit Ziua Europei cu poezii, cântece şi dansuri. La ora de diriginţie, ei au făcut o călătorie imaginară prin ţările UE.

Chiar dacă au rămas zile numărate până când vor susţine examenele gimnaziale, elevii din clasa a IX-a din Şestaci au pregătit un program artistic pentru colegii lor. Aceştia au dansat în faţa şcolii şi au întâlnit cu pâine şi sare oaspeţii de la Centrul raional.

Elevi din diferite clase au recitat poezii despre Europa. Unii din ei, care au fost peste hotarele ţării, au povestit despre cele văzute în statele membre ale Uniunii Europene.

Despre valorile europene a vorbit şi Iurie Cernalevschi, locuitor al satului Şestaci. Ani la rând, acesta a muncit în Europa. Bărbatul a revenit la baştină şi a iniţiat o afacere. El a îndemnat copiii să meargă peste hotare să acumuleze experienţa necesară pentru a-şi asigura un trai decent.

Potrivit informaţiilor oferite la direcţia de învăţământ, Ziua Europei a fost sărbătorită în majoritatea instituţiilor de invăţământ din raion. În contextul evenimentului, discipolii şcolii de arte plastice şi cei de la centrul de creaţie din oraş şi-au demonstrat talentele în muzică şi în pictură în cadrul expoziţiei organizate în incinta Consiliului Raional. Au fost mulţi participanţi şi la concursul desenului pe asfalt. Prin expoziile de desen, copii au redat cultura şi tradiţiile europene, dar nu au uitat nici de specificul naţional al moldovenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.