”Istoria” aruncată sub gard?

Conflict în preajma sărbătorilor. Acesta s-a produs în satul Glingeni. Oamenii din partea locului acuză administrația satului pentru decizia de a ”arunca istoria sub gard”. Anume așa a fost apreciată inițiativa de a transfera din ograda bisericii monumentul ostașilor căzuți în cel de-al doilea război mondial.

Ghrigore MATCOVSCHI, originar satul Glingeni

 

Vadim RUSU, paroh satul Glingeni

 

Ghrigore MATCOVSCHI, originar satul Glingeni

Vasile Bârcă, primarul satului Glingeni, respinge învinuirile consătenilor și consideră că monumentul era plasat într-un spațiu închis, acum el fiind instalat la un loc mai vizibil.

Vasile BÂRCĂ, primar satul Glingeni

 

Valeriu CLAPON, consilier local

La sfârșitul săptămânii trecute, transferul monumentului a fost obiect de discuție în cadrul unei ședințe ordinare a consiliului sătesc. La subiect urmează să mai revină. 

Apropo, în timpul activităților de serviciu, Grigore Matcovschi a depistat un obiect din metal. În acel penal a găsit documentul din care rezulta că în preajmă a fost înmormântat ostașul Nicolae Cumașnicov. În răspunsul la scrisoarea expediată la Moscova, Ministerul apărării din Federația Rusă i-a exprimat mulțumire lui Grigore Matcovschi pentru atenția acordată în cazul respectiv.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *