La 90 ani, amendat că nu mai vrea să fie vânător

La 90 de ani, s-a trezit cu o amendă 100 lei pentru că n-ar fi prelungit legitimaţia de port armă. Pentru că nu a achitat datoria la timp, un locuitor al satului Cotiujenii Mari acum datorează statului 470 de lei. Bărbatul se plânge că nu are de unde plăti. El locuieşte de unul singur, iar pensia lui abia de îi ajunge să se întreţină.

Amenda care i-a venit lui Vasile Dorogan a fost un şoc pentru bătrân. El spune că demult nu a mai folosit arma, pe care a transmis-o la nepoţi. Din cauza sănătăţii şubrede, acum, picioarele doar prin curte îl mai poartă. Acest detaliu însă nu a fost luat în calcul de poliţistul care i-a aplicat amenda.

Potrivit lui Adrian Lisnic, procesul verbal a fost perfectat la 23 septembrie 2015. Executorul judicătoresc din Şoldăneşti a confirmat că documentul respectiv a ajuns la el la 16 martie 2016. Victor Deaur, ginerele lui Vasile Dorogan, cui a fost transmisă arma în anul trecut, susţine că ar fi plătit amenda la 26 septembrie 2015.

Cu toate acestea, Vasile Dorogan figurează ca datornic deja cu 470 de lei. Asta este echivalentul la o treime din pensia lui.

La Cotiujenii Mari ni s-a spus că Vasile Dorogan de vreo 8 ani nu a mai mers la vânătoare. Mai mult, din anul trecut, dânsul nu mai are armă.

În sat, ni s-a mai spus că Vasile Dorogan a făcut multe fapte bune pentru consăteni şi localitate. Un sfert de secol, bărbatul a fost director de şcoală. Anume dânsul, acum jumătate de veac, a format şi echipa de vânători din sat. Chiar şi la vârsta la acre a ajuns, dumnealui are o gospodărie îngrijită, fiind exemplu demn de urmat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.