Lectura, cea mai bună invățătură

Expoziţii, poezii, cântece şi daruri pe măsură. Aşa a fost marcat Festivalul naţional al cărţii şi lecturii la Şoldăneşti. Şefele de biblioteci din raion au realizat adevărate capodopere handmade din carte. Televizoare, portrete şi echibane – orice puteai găsi pe mese. Cititorii prezenţi la eveniment au recitat şi au cântat versuri semnate de Grigore Vieru.

Curtea bibliotecii publice orăşeneşti a fost gazdă pentru participanții la festival. Manifestaţia a debutat cu cântece şi poezii. Când cititorii au mai prins la curaj, aceştia au urcat pe scena improvizată şi chiar au şi cântat. Odă cărţii a fost adusă chiar de bibliotecare. Acestea au vrut să demonstreze că sunt cu adevărat emisarii lecturii.

Participanţii la festival au menţionat în repetate rânduri că lectura face parte din viaţa fiecărui om. În repetate rânduri aici a fost menţionat că cititul îl ajută pe om să trăiască, întrucât viaţa se ascunde printre litere.

Bibliotecarele din trei localităţi au fost cele mai fericite. Redacţia săptamânalului „Cuvântul” le-a oferit în dar zeci de titluri de carte.

În timp ce în oraş oamenii sărbătoreau ziua cărţii, la sate oamenii nici nu cunosc că lectura are o zi a ei. Ţăranii ne-au spus că nici nu mai ştiu de când nu au mai ţinut o carte în mână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.