Lucia Prodan, din Răspopeni, va merge la etapa republicană a concursului „La izvoarele înţelepciunii”

Literatura, istoria şi cultura românească sunt o pasiune pentru elevii ginmaziilor şi liceelor din raionul Şoldăneşti. Pentru a demonstra acest lucru, ei au paricipat la concursul , care s-a desfăşurat în ultima zi a lunii aprilie. Lucrările a şase elevi au fost apreciate drept cele mai bune. La etapa naţională va merge Lucia Prodan, eleva clasei a V-a din Răspopeni.Îndrumaţi de profesorii de limba şi literatura română, bibliotecarii şcolari şi cei de la bibliotecile publice, 20 de elevi din clasele a V-VII-a au participat la etapa raională a concursului. În acest an, concursul s-a axat pe opera lui Petre Ispirescu. Copiii au avut suficient timp la dispoziţie pentru a studia viaţa şi activitatea scriitorului.

Aurelia Vlas, specialist coordonator-metodist la Direcția Învățământ Şoldăneşti, a precizat pentru Impuls TV că, potrivit juriului, cea mai bună lucrare a fost scrisă de eleva Lucia Prodan de la liceul teoretic din Răspopeni. Tot pe primul loc s-a plasat şi Daniela Moraru, din aceeaşi instituţie de învăţământ. Locul al doilea l-au obţinut Laura Doruc, elevă a clasei a VI-a, din gimnaziul Dobruşa, şi Valentina Litvin, care învaţă în clasa a VII-a la liceul teoretic din Cotiujenii Mari. Pe treapta a treia în clasament s-au plasat Alina Dascăl, eleva clasei a VII-a de la gimnaziul din Samaşcani, şi Tamara Titomir din clasa a VI de la gimnaziul din satul Cuşmirca.

La 20 mai curent, Lucia Prodan va participa la etapa republicană a competiţiei. Concursul „La izvoarele înţelepciunii” este la a XXVII-a ediţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.