Mănăstirea Cușelăuca, diamant DUMNEZEESC

Înconjuartă de păduri și copaci seculari, departe de zbuciumul civilizației, înt-un anturaj tihnit și dumnezeesc, asemeni unei fortărețe, în sătucul monastic Cușelăuca, raionul Șoldănești, se înalță mănăstirea Adormirea Maicii Domnului. Turlele mănăstirii, ce rup orizontul, sunt ca niște diamante, desprinse din bolțile cerului. Strălucirea lor te ademenește să vii încoace, pentru a-ți contopi existența cu tainele duhovnicești.

Mănăstirea de la Cușelăuca este asemenea unei împărății, unde domnește pacea, buna înțelegere. Acolo, unde peste toate s-a pogorât mila și binecuvântarea Domnului. Odată ce calci pe teritoriul mănăstirii, ai impresia că ai pășit într-o împărăție, unde vin numai mereni smeriți cu duhul și care au venit să se împreuneze macar pe o clipă cu voia Domnului.

Liniștea și frumusețea sunt cele care te întâmpină și te petrec pe toate cărărușele din acest spațiu sacru. Noi am avut marele noroc să o găsim acasă pe Maica Vera, stareța mănăstirii. Bună la suflet, senină la chip, mereu binevoitoare și cumpătată, cum se cuvine a fi un slujitor al Domnului, Maica Vera ne-a fost alături toată ziua. Ne-a ghidat prin toate colțurile mănăstirii și ne-a povestit despre începutul îndepărtat al acestui colț al edenului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.