Mărul de aur, adus la Răspopeni

Tinere și talentate, cu speranțe mari în viitor. Așa ar putea fi apreciate două eleve de la liceul teoretic din satul Răspopeni, raionul Șoldănești. Fetele studiază în clasa a XII-a. Una din ele cântă frumos, iar alta pictează. Dânsele sunt bune prietene și nu se despart nici la ore, împărțind aceeași bancă.
Nu înzadar părinții au numit-o Dorina. Fata pictează cu mult dor și pasiune. Ea crede că a moștenit talentul de a desena de la mama-sa. Dar, recunoaște adolescenta, fără muncă asiduă, dânsa nu ar fi reușit să înregistreze performanțe.
Tânăra pictoriță spune că desenul este cel mai bun prieten al ei. Atunci, când se simte fericită sau tristă, dânsa ia creionul și desenează. Domnișoara crează adevărate opere de artă, manifestându-și starea sufletească prin desen. Nu a fost concurs de desen în școală la care Dorina Moraru să nu fi participat.
Dorina susține că ar fi bine ca arta plastică să fie predată și în clasele liceale. Asta pentru că la hotarul dintre adolescență și maturitate, elevii au alte idei și viziuni, iar desenele lor sunt mai reusite. Ea recunoaște că a desenat bine și când era mai mică, dar lucrările de ultimă sunt mai reușite sunt.
O altă tânără cu gust deosebit pentru artă este Nina Artin, colega de bancă a Dorinei. Domnișoara are o voce deosebită. A debutat pe scena satului când era în frageda copilărie. Conducătoarea artistică îi observase timpuriu talentul și o implica în toate activitățile culturale desfășurate în sat.
La numai 18 ani, fata din Răspopeni a participat la un șir de concursuri republicane și internaționale. Acasă mereu s-a întors cu premii, ocupând locuri de frunte.
Administrația liceului se mândrește cu reușitele discipolelor.
Satul Răspopeni a lansat în lume mai multe talente. De aici au pornit în lumea mare pictori, doctori în științe, interprete, medici. Nina și Dorina vor completa lista acestor personalități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.