Moș Crăciun în vizită la copiii imobilizați la pat

Caravana de Crăciun a Consiliului Raional Șoldănești a ajuns și în satul Salcia. Aici funcționarii publici au vizitat un tânăr țintuit la pat. La vârsta de 19 ani, el și-a pierdut mobilitatea corpului în circumstanțe enigmatice. Bărbatul a primit daruri de la angajații Biroului de evidență și documnetare a populației.
Mai bine de un deceniu, Igor Pascari din satul Salcia, raionul Șoldănești, este țintuit la pat. Copilaria lui a luat sfârșit, când a nimerit într-un accident rutier oribil.
Când semenii lui se pregăteau să-și croiască drum în viață, băiatul se chinuia prin spitale. Din cauza diverselor traumatisme, Igor se afla la granița între viață și moarte. În timp ce unii dintre colegii lui își întemeiau familii, alții construiau case, Igor nu putea visa la așa ceva. El învăța zi de zi să trăiască cu disabilitatea sa.
Chiar și după ani de tratament, medicii nu au putut face minuni. Igor nu-și poate mișca corpul. El este dependent de scaunul cu rotile și de părinții lui, care-i sunt mereu alături. Bărbatul nu poate nici să vorbească.
Acum, când boala și lipsurile i-au înconjurat, pe Igor l-au uitat și prietenii. Doar asistenta socială le mai calcă pragul și îi ajută în măsura posibilităților.
Angajații biroului de evidență și documentare a populației din orașul Șoldănești au rămas impresionați de soarta lui Igor. Pentru a-i face viața mai ușoară, ei i-au procurat haine, plapume și alte obiecte necesare.
În preajma sărbătorilor de iarnă, Caravana de Crăciun a împărțit daruri la 26 de copii din raion, imobilizați la pat. În această activitate, au fost antrenați angajații instituțiilor bugetare din orașul Șoldănești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.