Noul an de studii, în condițiile coronavirusului

Circa 4 mii de copii au revenit în instituțiile de învățămân din raionul Șoldănești în noul an de studii. Violeta POPA, șeful direcției raionale învățământ susține că școlile au fost gata să primească elevii la 1 septembrie!

În această ordine de idei, dumneaei a concretizat că

”dat fiind numărul mic de elevi din ultimii ani, 21 școli din raion vor activa după modelul 1 şi 1 scoală va organiza procesul educațional după modelul 2 (Gimnaziul Găuzeni, care și până la pandemie a acivat în 2 schimburi pe motiv că este mic numărul de săli de clasă).

  • În toate școlile din raion există condiții normale pentru desfășurarea procesului instructiv-educativ, impus de pandemia de Covid-19. Este organizat  spațiu pentru respectarea distanței fizice de 1,5 m, inclusiv spaţii de recreere şi în curtea instituţiilor şi în incinta lor. Sunt grupuri sanitare cu apă la robinet și veceuri interne. Toate instituțiile au posibilități de alimentare a copiilor, respectând condiţiile impuse de situaţia epidimiologică legată de infecţia COVID 19.
  • Toate școlile au conectare la internet.
  • Totodată, 10 % dintre elevi nu dispun la domiciliu de laptopuri, tablete, conectare la internet, iar 6 cadre didactice nu sunt asigurate cu echipament TIC şi conectare la internet.
  • Condițiile modelului 1 si 2 nu impun necesitatea de a avea nevoie de mai mulți pedagogi pentru lucrul cu elevii pe grupe. Deși deficit de cadre didactice nu se atesta.

La moment toate şcolile sunt aprovizionate pentru o perioada de 3-4 luni cu echipamentul și mijloace anticovid (masti, dezinfectate, săpun etc) necesare din surse proprii, cât şi din donaţii primate de MECC de la UNICEF.

 

Vera BOȚAN, director interimar, gimnaziul Olișcani

 

Elevii de la gimnaziul Samașcani 

 

Violeta POPA, director general, Direcția de învățământ Șoldănești

 

La sfat cu pedagogii de la Samașcani

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.