Oficiul de sănătate, adăpost pentru șerpi

Condiţii de groază la Oficiul de sănătate din satul Socola, raionul Şoldăneşti. Din pardoseala veche şi deteriorată, în clădire ies şerpi. Pe motiv că acoperişul clădirii este avariat, apa de ploaie ajunge în interiorul imobilului. După ultima ploaie, într-o încăpere, a dispărut curentul electric.

Larisa Tomenco, asistentă medicală la Oficiul de sănătate din satul Socola, ne-a spus că vara trecută, un pui de şarpe s-a adăpostit în pantofii ei. Femeia susţine că şarpele s-a încolătăcit de picior şi ea nu putea să scape de el.

Asistenta medicală spune că ani la rând, vara, şerpii o vizitează chiar la locul de muncă. Femeia crede că în temelia clădirii trăiesc mai mulţi şerpi. Imobilul este vechi, construit încă prin anii 60 ai secolului trecut. De atunci, niciodată nu au fost efectuate reparaţii capitale.

Veronica Guţan, şefa Centrului de sănătate din comuna Vadul Raşcov, în subordinea căruia se află şi Oficiul de sănătate din Socola, spune că problema condiţiilor persistă de decenii. Pe timp ploios, angajaţii de acolo pun diferite vasuri pentru a aduna apa ce curge din tavan.

Despre starea Oficiul de sănătate din Socola s-a vorbit şi la recenta şedinţă ordinară a Consiliului Raional Şoldăneşti.

La Consiliul rational, am fost informați că pentru a rezolva problema, specialiștii din raion ar fi perfectat și devizul de cheltuieli. Astfel, pentru reparația clădirii respective ar fi necesari circa un mln de lei.

2 thoughts on “Oficiul de sănătate, adăpost pentru șerpi

  1. Pingback: Video: Oficiul de sănătate din satul Socola, raionul Şoldăneşti, invadat de șerpi. „Un șarpe mi s-a încolătăcit de picior” – Regional.md

  2. Pingback: /VIDEO/ Un oficiu de sănătate din Nordul țării, adăpost pentru șerpi. Aceștia apar din pardoseala veche şi deteriorată – TV8.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.