Omul harnic nu se teme de iarnă

La cei 84 de ani, moș Nicolae Potoroacă din satul Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești, este un exemplu pentru tânăra generație. Bătrânul are de foc pentru toată iarna aceasta, dar și pentru câțiva ani înainte. Bărbatul insistă că omul harnic nu are cum să înghețe de frig iarna.
Eroul nostru este bătrân, dar numai fizic, pentru că în suflet tinerețea nu l-a părăsit. Energia de care dispune i-ar ajunge să trăiască încă mulţi ani.
Omul spune că toată viața a lucrat de cu zori până în noapte. Până a se pensiona, dânsul a fost șofer la spitalul din sat. Acum, el se laudă cu cei trei copii pe care i-a crescut și educat împreună cu soția. Dânsa a decedat acum zece ani și el a rămas singur într-o gospodărie mare la care a muncit cu ardoare.
Nicolae Potoroacă ne-a făcut o călătorie prin gospodăria lui. El își amintește cu nostalgie de anii tinereții, când a sapăt lacul din spatele case și a plantat aici zeci de salcâmi.
Moșul Nicolae se bucură de fiecare zi din viața lui. Nici chiar pensia mică nu îl deranjează. El se mulțumește cu ce are.
La primăria comunei Cotiujenii Mari am aflat că oamenii în etate se confruntă cu destule dificultăţi. Moș Nicolae este un exemplu pentru toată lumea cum te poţi descurcă chiar şi în condiţii dificile.
În satul Cotiujenii Mari sunt peste 800 de bătrâni. Nu toți însă sunt pregătiți să ierneze. Nici chiar familiile tinere nu au de foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.