ELECTORALA 2019: Omul informat votează calculat

Alegerile parlamentare din februarie curent sunt o provocare pentru alegători. În acest scrutin, cetățenii RM, în premieră, vor participa la două evenimente electorale: își vor alege reprezentantul politic în parlament și vor vota pro sau contra referendumului republican consultativ. Deși, pare a fi complicat, locuitorii raionului Șoldănești trebuie să cunoască că secțiile de votare, în principiu, nu vor fi schimbate și rămân la aceleași adrese ca în anii precedenți.

      Ruslan Socol, președintele Circumscripției uninominale Nr.13 din Rezina a spus pentru Impuls TV că pentru alegerile parlamentare, alegătorii vor primi două buletine de vot.

    Pentru alegerile parlamentare vom avea două buletine de vot. După cum cunoașteți, în legislație a fost introdus votul mixt, adică 50 de deputați vor fi aleși pe liste naționale din partea concurenților electorali și 51 de deputați vor fi aleși în bază de circumscripții, inclusiv și din partea stângă a Nistrului și circumscripțiile din afara țării, partea de Est și partea de Vest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *