Primul festival al sportului, în școală

La Şoldăneşti, pentru prima dată, s-a desfăşurat Festivalul sportului şcolar. Tineriii de la liceul teoretic Alexei Mateevici din centrul raional au obţinut locul întâi și juriul le-a oferit dreptul de a merge la Festivalul republican zonal.

Competiţia a avut loc în incinta liceului teoretic Alexei Mateevici din centrul raional. Aici, este sală modernă de sport şi echipament sportiv performant. Elevii s-au întrecut la zece probe sportive. Fiecare echipă a fost formată din cinci băieţi şi cinci fete.

La festival au participat doar patru echipe din instituţiile de învăţământ din satele Cuşmirca, Chipeşca şi liceele teoretice din oraşul Şoldăneşti. Referindu-se la numărul mic de participanţi, Serghei Bulhac, specialist metodist la Direcţia raională învăţământ, spune că elevii din şcolile raionului nu s-au prezentat la competiţie pentru că nu ar fi fost suficient de pregătiţi. Specialistul menţionează că profesorii de educaţie fizică s-au plâns la direcţie că elevii nu au unde şi cu ce se antrena.

Conform totalurilor, eleviii instituţiei gazdă au acumulat cel mai mare punctaj. La 11 februarie curent, ei vor merge la Bălţi, unde se va desfăşura etapa zonală republicană a festivalului. Locul doi i-a fost oferit gimnaziştilor de la Cuşmirca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.