Raionul Șoldănești, la 35 de ani

,,Ești tânăr și-nflorești, iubite Șoldănești”. Acesta a fost genericul sărbătorii, desfășurate cu ocazia aniversării a 35 de la întemeierea raionului. La manifestație au participat mare parte dintre cei, care au contribuit la dezvoltarea social-economică a raionului anume în primii ani de existență a acestuia. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai conducerii de vârf a țării, oaspeți de peste hotare.
Cărunți la tîmplă și împovărați de ani, oamenii care au stat la lansarea raionului au dat curs invitației și au ales să fie alături de locuitorii raionului Șoldănești în zi aniversară. Printre oaspeții de onoare a sărbătorii a fost Maxim Crușelinschi. Anume domnia sa a fost cel care a format echipa administrației teritoriului. Dânsul a contribuit și la consolidarea bazei socio-economice a roainului.
Printre cei prezenți la eveniment a fost și Vadim Matcovschi, care a fost primul medic șef al raionului. Domnia sa este printre puținii oameni, cărora ceva mai devreme le-a fost conferit titlul de Cetățean de onoare al raionului
În semn de recunoștință pentru profesionalism și contribuție la dezvoltarea raionului, peste 30 de persoane au fost menționate cu diplome de gratitudine și cadouri.
În cadrul sărbătorii, primăriile, agenții economici și instituțiile din raion au improvizat și au amenajat Casa mare. La acest compartiment, Casa mare a primăriei Șoldănești a primit cele mai multe considerațiuni. A fost înalt apreciată și casa pădurarului, amenajată de gospodăria silvică.
Numeroși admiratori au adunat și expozițiile discipolilor școlii de artă plastică, care și-au vernisat lucrările. Multă lume a admirat și expoziția meșterilor populari. Gospodarii din raion au venit la sărbătoare cu diverse specii de păsări decorative, fazani, porumbei, cocoși pintenați și rațe sălbatice. Gurmanzilor li s-a oferit o bucătărie variată cu bucate tradiționale, în special cu mămăligă, brânză, friptură, pește, sarmale și plăcinte.
Mai mulți oaspeți și-au exprimat bucuria despre modul de desfășurare a evenimentului. Aceștia au apreciat și legăturile de colaborare cu oamenii și instituțiile din raionul Șoldănești.
În cadrul sărbătoririi celei de a 35 aniversări de la fondarea raionului, s-a desfășurat și Cupa raionului la fotbal. Pentru trofeu au luptat echipele din Șoldănești, Răspopeni, Poiana și Parcani. Cei mai viguroși au fost sportivii din satul Parcani. În final, ei au învins selecționata din satul Răspopeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.