Recruții din Șoldănești, mai puternici

Duminică, pe stadionul din satul Olişcani, raionul Şoldăneşti, sa  desfășurat ,,Ziua Sportivului şi a Mişcării Olimpice” şi ,,Ziua Recrutului”, organizate de Secţia Cultură, Tineret şi Sport, în parteneriat cu Secţia Administrativ-Militară. Scopul activității rezidă în promovarea culturei fizice și sportului, precum şi a imaginei Armatei Naționale și a serviciului militar în  societate.

Manifestația a demarat cu marşul tradiţional al echipelor de recruţi şi sportivi din 15 localităţi ale raionului Şoldăneşti. Apoi a urmat mesajul de felicitare al vicepreședintelui raionului Şoldăneşti, Nina Florea.

În cadrul evenimentului, s-au desfăşurat competiții la alergări la distanțe de 100 m și 1000 m, ridicarea greutăţii 16 kg, aruncarea grenadei 700 gr., ridicarea la bara fixă, tragerea otgonului, ştafeta militară. Cel mai puternic la ridicarea halterei s-a dovedit a fi Tudor Susac, or. Şoldăneşti, pe locul I la aruncarea grenadei s-a clasat Victor Erhan, or.Şoldăneşti. La alergările pe distanţa de 100 de metri (băieţi) s-a evidenţiat Victor Vieru or. Şoldăneşti şi (fete) Valeria Paiereli, s.Vadul Raşcov. La distanța de 1000 de metri(băieţi) – cel mai rapid a fost Petru Paierele, s.Vadul-Raşcov şi (fete) Ana Ţurcan, s.Climăuţi de Jos. Echipele din Șoldănești au învins și la tragerea otgonului şi în cadrul ştafetei militare.

Învingătorii au fost premiaţi cu diplome şi premii băneşti din partea Consiliului raional Şoldăneşti.

Au fost aduse mulţumiri echipelor, antrenorilor şi arbitrilor participanţi la această activitate sportivă. Vicepreşedintele raionului Şoldăneşti, Nina Florea, a felicitat sportivii cu rezultatele obţinute, dorind tuturor performanţe deosebite şi realizări ambiţioase.

Atmosfera zilei de 19 mai a fost una distinsă, veselă și împânzită de un sentiment de mândrie față de cei care iubesc sportul şi serviciul militar.

Rodica Cazacu,

Specialist Secţia Cultură, Tineret şi Sport

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.