Recruții, în prag de serviciu militar

Flăcăii din raionul Şoldăneşti au marcat Ziua recrutului aşa cum se cuvine unor viitori militari. Ei au ridicat greutăţi, s-au ridicat la bara fixă, s-au luat la trântă, au alergat şi s-au întrecut la tragerea otgonului. Cei mai puternici au primit diplome şi premii băneşti.

Ziua recrutului este o zi deosebită pentru tinerii din raionul Şoldăneşti. De două ori pe an, ei au posibilitatea să-şi măsoare puterile cu semenii lor din diferite localităţi din teritoriu. Şi în acest sfârşit de mai, recruţii au participat la competițiile sportive organizate de secţia administrativ-militară. Ca și la edițiile precedente, primii pe platou s-au prezentat orchestra carabinerilor din cadrul MAI. Mai apoi, în fața celor prezenți curajul și aptitudinile sale și le-au demonstrat echipa de ostași cu destinație specială din cadrul MAI.

La Ziua recrutului, au praticipat tineri din 17 primării din raion. Potrivit juriului, la aruncarea grenadei cu greutatea de 700 grame primele trei locuri le-au ocupat Victor Erhan, Andrei Bulat – ambii din oraşul Şoldăneşti şi Alexandru Macarenco din satul Chipeşca.

La bara fixă, cele mai bune rezultate le-au înregistrat Petru Solomon din Vadul Raşcov, Ion Iancu din Găuzeni şi Vladimir Botnari din Climăuţii de Jos.

Ridicarea greutăţii a fost o altă provocare pentru recruţi. La această probă s-au remarcat Vasile Bufteac din Răspopeni, Andrei Rusu și Tudor Susac din centrul raional.

La alergăr, au participat câteva zeci de tineri. Cei mai rapizi la distanța de 100 m au fost Victor Erhan, Andrei Bulat şi Victor Vieru – toţi trei din Şoldăneşti. La proba alergarea pe distanţa de 1000 m au învins Marian Ciorici din Poiana. Acesta a fost urmat de Petru Paierele din Vadul Raşcov şi Victor Vieru din Şoldăneşti.

La lupta națională ”Trânta”, învingătorii au fost desemnaţi după trei categorii. Cel mai puternic luptător, la categoria de 30-40 kg s-a dovedit a fi Petru Efremov din Șoldănești. La a doua categorie de 40-60 kg a învins Ion Colin din Cuşmirca. Cel mai puternic luptător la categoria – mai mult de 60 de kg a fost Radu Lefter din satul Cobâlea.

Sub ochii tuturor spectatorilor veniți pe stadion s-a desfășurat tragerea otgonului. Aici, lupta a fost câştigată de echipa de recruţi din oraşul Şoldăneşti. Pe locul doi s-au plasat tinerii din satul Pohoarna, locul trei revenindu-le recruţilor din satul Şestaci.

Toţi învingătorii au primit laude, diplome şi premii băneşti, oferite de Consiliul raional.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.